poniedziałek, 14 września 2015

Cytrynowo-tymiankowy łosoś

Dzisiaj, po bardzo długiej przerwie, prezentuję Wam prosty sposób na łososia. Potrzebujemy rybę, cytrynę, oliwę, tymianek i piekarnik :).

Składniki:
-400g filetu z łososia ze skórą
1 łyżka świeżego, posiekanego tymianku
-skórka starta z jednej cytryny
-2 łyżki oliwy z oliwek
-sól, pieprz

Przygotowanie:
1) Piekarnik nagrzewamy do 160*C, żaroodporne naczynie wykładamy papierem do pieczenia.
2) Rybę myjemy, suszymy, kroimy na porcję . Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, smarujemy nią rybę i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 min. Serwujemy z cząstkami cytryny. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz