sobota, 2 maja 2015

Szaszłyki indycze z warzywami i pieczarkami, Czyli czas na grilla :D

Sezon grillowy się rozpoczął.. Czas coś przygotować! Ja proponuje Wam dzisiaj kolorowe szaszłyki :). Chwytają za oko swoją różnobarwnością i podbijają serca największych krytyków kulinarnych :)
Składniki na ok 12 szaszłyków:
Mięso i marynata:
-0,5 kg piersi indyczej, pokrojonej
-cebulka dymka posiekana
-2 łyżki suchego majeranku
-2 ząbki czosnku
-1 łyżeczka słodkiej papryki
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-sól, pieprz
-1/2 szklanki oleju

Przygotowanie:
1) Skłaniki marynaty ze sobą łączymy i dokładnie mieszamy ją z mięsem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki ma minimum 24h.

Warzywa:
-2 małe cukinnie pokrojone w talarki (0,4cm)
-1 duża czerwona papryka pokrojona w dużą  kostkę
-2 cebule pokrojone w 8mki
-6pieczarek pokrojonych w talarki
-pomidorki cherry

Przygotowanie
1) Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie ok godziny ( dzięki temu się nie zwęglą podczas grillowania).
2) Nadziewamy w dowolnej kolejnośi wszystkie składniki
3) Grilujemy lub pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C w opcji turbo grill ok 20 min. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz