Sezon grillowy się rozpoczął.. Czas coś przygotować! Ja proponuje Wam dzisiaj kolorowe szaszłyki :). Chwytają za oko swoją różnobarwnością i podbijają serca największych krytyków kulinarnych :)
Składniki na ok 12 szaszłyków:
Mięso i marynata:
-0,5 kg piersi indyczej, pokrojonej
-cebulka dymka posiekana
-2 łyżki suchego majeranku
-2 ząbki czosnku
-1 łyżeczka słodkiej papryki
-1/2 łyżeczki ostrej papryki
-sól, pieprz
-1/2 szklanki oleju
Przygotowanie:
1) Skłaniki marynaty ze sobą łączymy i dokładnie mieszamy ją z mięsem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki ma minimum 24h.
Warzywa:
-2 małe cukinnie pokrojone w talarki (0,4cm)
-1 duża czerwona papryka pokrojona w dużą kostkę
-2 cebule pokrojone w 8mki
-6pieczarek pokrojonych w talarki
-pomidorki cherry
Przygotowanie
1) Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie ok godziny ( dzięki temu się nie zwęglą podczas grillowania).
2) Nadziewamy w dowolnej kolejnośi wszystkie składniki
3) Grilujemy lub pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C w opcji turbo grill ok 20 min. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz