niedziela, 17 sierpnia 2014

Szaszłyki drobiowe, I faza Montignac

Pyszne. lekko pikantne szaszłyki zgodne z zasadami diety Montignac. Można jeść pysznie i chudnąć!
Składniki na 2-3 osoby:
-cała pierś kurczaka
-1 czerwona papryka
-1 zielona papryka
- pomidorki koktailowe
-1 łyżeczka suszonego oregano
-2 łyżki oliwy z oliwek
-sok z 1/3 cytryny
-ostra papryka według uznania, ja dałam ok 1/3 łyżeczki.

Przygotowanie:
1) Namaczamy patyczki do szaszłyków, minimum 20 minut.
2) Mięso kroimy, i mieszamy ze składnikami na marynatę, wkładamy do lodówki na godzinkę
3) W tym czasie oczyszczamy i kroimy warzywa w kostkę, pomidorki na pół.
4) Nagrzewamy piekarnik do 190*C w opcji termoobieg.
5) Nadziewamy w dowolnej kolejności składniki szaszłyka na patyk.
6) Pieczemy ok 15 min. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz