wtorek, 22 kwietnia 2014

Batoniki owsiane

 Składniki:
-2 szklanki płatków owsianych
-0,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
-0,5 popingu z amarantusa
-1 szklanka wymieszanych ze sobą ziaren słonecznika, sezam i pestki dyni. Proporcje dowolne.
-garść rodzynek
-garść żurawiny
-0,5 szklanki wiórków kokosowych.
-3 łyżki miodu
-2 łyżki oleju arachidowego
-2 białka
-1 żółtko

Wszystkie suche składniki ze sobą wymieszać. Dodać olej i miód i żółtko oraz ubite na pianę białka. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy 30-20cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 170*C w funkcji termoobieg przez 35min. Gdy ostygnie pokroić w batony,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz