wtorek, 4 sierpnia 2015

Pełnoziarniste tagiatelle z cytrynowym mascarpone

Przepyszny lekki obiad według Pascala Brodnickiego z moimi lekkimi zmianami :)

Składniki na 3 porcje:
-350g makaronu
-250g mascarpone
-kostka bulionu warzywnego
-skórka starta z 1,5 cytryny
-tak samo z sokiem :)
-oliwa z oliwek
-sól, pieprz
-2 łyżki posiekanej bazylii (świeżej)

Przygotowanie:
1) Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu, w wodzie z rozpuszczoną kostką warzywną.Potem odsączamy i zalewamy zimną wodą, by się nie skleił.
2) Skórkę z cytryn  usmażyć w oliwie, smażyć póki zacznie pachnieć i będzie lekko zarumienione. Dodać sok z cytryny, mascarpone i wymieszać.  Dodać listki bazylii i chwilę smażyć ( ok 2min).
3) Dokładamy makaron, przyprawiamy pieprzem i solą. Smaczneeeego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz