niedziela, 20 lipca 2014

Muffinki z jagodami dla diabetyków

Składniki na 12 sztuk:
-100g mąki żytniej pełnoziarnistej
-150g mąki orkiszowej
-75g cukru czcinowego
-2 jaja
-220ml maślanki
-60ml oleju rzepakowego
-20g jagód
-2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
 1) Wymieszać ze sobą suche składniki. To samo zrobić z mokrymi, używając do tego drewnianej łyżki, nie używajmy miksera, podobno muffinki tego nie lubią :).
2) Łączymy ze sobą wszystkie składniki i mieszamy delikatnie, by nie zniszczyć jagód.
3) Masę wykładamy po dwie łyżki na porcję do pojemniczków.
4) Pieczemy przez 25 min w 220*C. Nie nagrzewamy wcześniej piekarnika. Smaaaacznego :).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz