Dzisiaj prezentuję Wam koreańską wersję placków z cukinii, nazywają się 애호박전( AeHoBakJeon) i są niesamowite. Niedawno zagościły na moim stole jako jedna z przystawek, podczas obiadu barwionego "koreańskimi smakami". Goście byli zachwyceni!
Składniki na ok 12 placków:
-1 cukinia.
-szklanka zimnej wody
-szklanka mąki (użyłam orkiszowej)
-jajo
-1/2 cebuli drobno pokrojonej
-1/2 posiekanej papryczki chilli bez nasion
-sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
1) cukinie kroimy jak na zdjęciu poniżej:
To samo robimy z pozostałymi warzywami.
2) W misce łączymy wodę i jaja. następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Odstawiamy na 10 mi a potem smażymy na złocisty kolor! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz