Najprostsze spaghetti jakie można sobie wymyślić, tylko kilka składników... A przyprawia człowieka o zawrót głowy. Zdecydowanie jest do danie dla fanów łososia. Nie należy ono też do niskokalorycznych.. Tłusta ryba, mascarpone i makaron.. Istna bomba kaloryczna. Ale cóż... Od czasu do czasu można sobie pozwolić, na chwilę zapomnienia :)
Składniki na 3 porcje:
-150g płatu łososia wędzonego.
-250g mascarpone
-300g makaronu ( w sumie według uznania, kto ma jaki apetyt :))
-pieprz kolorowy.
-oliwa z oliwy
Przygotowanie:
1) Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, al dente.
2) Rybę kroimy na małe kawałki
3) Do patelni nalewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy rybę i chwilkę odsmażamy. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy mascarpone. Następnie na małym ogniu mieszamy całość aż ser się rozpuści. Dodajemy ugotowany makaron i całość mieszamy.
4) Rozkładamy na talerzach i pieprzymy do smaku. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz