Tak więc.. kartki w dłoń, spisujcie składniki i czym prędzej pędźcie do sklepu!
Składniki na tortownicę 20cm:
-600g półtłustego twarogu
-4 jaja
-szklanka cukru
-zapach waniliowy ( łyżeczka)
Przygotowanie:
1) Twarożek zemleć 3 razy. Dodać cukier i razem zmiksować. Następnie dodać po jajku do masy i ponownie zmiksować. Przelać do tortownicy i piec ok 1,5 godz w temp 160*C. Sernik bardzo mocno urośnie a potem opadnie ia tak ma być. To właśnie w ten dołeczek wsadzamy wiśnie.
Wiśnie:
-400g wydrylowanych wiśni
-pół szklanki cukru pudru
-łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.
Przygotowanie:
1) Wiśnie podgrzewamy z cukrem pudrem. Gdy będą szkliste dodajemy mąkę i mieszamy. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Składanie ciasta:
Nic trudnego.. Na ostudzony sernik nakładamy nasze owoce. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz