środa, 15 lipca 2015

Zielone spaghetti z pesto i pomidorami.

Kolejne proste spaghetti w moim wykonaniu. Tym razem motywem przewodnim jest pesto bazyliowe:) I pamietajcie: Green is good :D

Składniki na 4 porcje:
-250g makaronu( ja użyłam pełnoziarnistego, żytniego)
-300g pomidorków czereśniowych
-słoiczek pesto bazyliowego
-ząbek czosnku
-sól, pieprz,oliwa
-0,5 szklanki wody z gotowanego makaronu

Przygotowanie:
1) Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
2) Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwy, dodajemy posiekany czosnek i całe pomidorki. Smażymy na małym ogni aż pomidorki popękają, (pomagamy im przyciskając je szpatułką to patelni). Musi pojawić się sok z warzyw. Na konie pieprzymy i solimy do smaku.
3) Na drugiej patelni łączymy makaron z pesto i wodą  ( tyle pesto by zakrył całe spaghetti) pieprzymy do smaku. Wykładamy na talerze i dodajemy pomidorki. Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz