Składniki na 4 porcje:
-250g makaronu( ja użyłam pełnoziarnistego, żytniego)
-300g pomidorków czereśniowych
-słoiczek pesto bazyliowego
-ząbek czosnku
-sól, pieprz,oliwa
-0,5 szklanki wody z gotowanego makaronu
Przygotowanie:
1) Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
2) Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwy, dodajemy posiekany czosnek i całe pomidorki. Smażymy na małym ogni aż pomidorki popękają, (pomagamy im przyciskając je szpatułką to patelni). Musi pojawić się sok z warzyw. Na konie pieprzymy i solimy do smaku.
3) Na drugiej patelni łączymy makaron z pesto i wodą ( tyle pesto by zakrył całe spaghetti) pieprzymy do smaku. Wykładamy na talerze i dodajemy pomidorki. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz