niedziela, 18 maja 2014

Sola na parze z brokułowym pure z relishem pomidorowym. Soughtbeach faza I

No to zaczynam dietę SoughtBeach.. Zobaczymy co z tego wyniknie :) Koniec ze słodkościami, nawet owoców przez najbliższe dwa tygodnie... Dam radę! Choć z góry uprzedzam, będę wrzucać też przepisy przeróżnych ciast i ciasteczek i wymysłów polskiej kuchni, moja rodzina na diecie nie jest i nie zamierza uciekać od naleśników, pierogów i tego typu produktów z białej mąki. Cóż, dlatego mój blog nazwałam DIETETYCZNIE I NIEKONIECZNIE :)

 Składniki na 2 porcje:

-2 filety soli lub innej chudej ryby.
-1 mały brokół
-kostka warzywna
-pomidor
-1/4 z.ogórka
-szczypiorek
-cebulka dymka
-1 duży ząbek czosnku
-1 łyżka jogurtu
-przyprawa do grilowania ryby "mohito" jak kto chce, ja miałam to :)
-sól,pieprz

Przygotowanie:
1) Pierwszy robimy relish. W drobną kostkę kroimy pomidora i ogórka. Dodajemy posiekaną dymkę i szczypiorek. Solimy, pieprzymy, mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Wykładamy tuż przed podaniem.
2) Brokuły gotujemy na kostce warzywnej do miękkości. Odcedzamy z wody i miksujemy z przeciśniętym czosnkiem, łyżką jogurtu, solem i pieprzem na pure.
3) Rybę przyprawiamy wybranymi przez siebie przyprawami i gotujemy na parze aż będzie gotowa.
4) Na talerz wykładamy pure, na nim kładziemy rybkę a obok relish. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz