Dziś, chciałabym się z Wami podzielić sposobem na kandyzowanie płatków róż. Jest to prosty sposób, by osiągnąć piękną dekorację na torcie. Goście będą zachwyceni nie wiedząc, jak łatwa w przygotowaniu jest tego typu dekoracja.
Składniki
- róże, upewnijcie się, że nie są brudne i pryskane.
-białko
-cukier puder
Przygotowanie
1) Ostrożnie odrywamy płaki róży.
2) białko ubijamy kilka sekund widelcem aż zacznie się pienić, dodajemy 2-3 kopiaste łyżki cukru pudru i mieszamy,
3) Taką mieszanką smarujemy cienko każdy płatek z obu stron. Następnie oprószamy go ( z oby stron) przy pomocy sitka, cukrem pudrem.
4) Płatki suszymy ok 12 godzin na kratce przykrytej papierem do pieczenia, w ciepłym miejscu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz